FESTA DE LA PRIMAVERA 2015

Ja la tenim aquiiiiiii!!!!!! Aquest any amb moltes novetats: Pantalla gegant per veure la final  de futbol,Raco SOLIDARI  Cap Nen Sense Sopar,DONA LA CARA i mulla’t per CNSS

Comments: Desactiva els comentaris

festa de la primavera 2014

imatge

Comments: Desactiva els comentaris

La comparsa de l’ampa guanya el premi a la millor carrossa a Vilassar de mar i el segon premi a Premià de dalt

La comparsa de l’ampa, amb el nom “La llegenda del drac” i més de 100 persones, va participar a les rues de Vilassar de mar i de Premià de dalt. A Vilassar va guanyar el premi a la millor carrossa i va rebre el segon premi a la rua de Premià de dalt.
L’ampa va crear una llegenda referida a la comparsa que es va poder llegir a la rua de Premià de dalt i que també es va llegir a l’escola. Per les disfresses , fetes a mà pels pares i mares i pel drac vam retallar de feltre més de 3.000 escames de colors. Les coreografies les van fer nenes de sisè. Molta feina, però tots ens ho vam passar molt bé !!!.
Aquí us deixem unes fotos de les dues rues i la llegenda del drac.


directorio="articles2014/carnaval"

La llegenda de la Tribu dels Predracs i el Drac

Fa anys i panys un gran penya-segat arribava de Sant Mateu fins al mar.
Dins del penya-segat, en unes coves, hi vivien uns éssers molt curiosos, la Tribu dels Predracs.
No gosaven sortir fora, doncs, dracs i d’altres bestioles dominaven la terra i el cel.
Els guerrers Predracs vigilaven que no entrés cap bèstia a les coves. Els premics, els més grans de la tribu, cultivaven la “margicantus” , una planta màgica amb pètals grocs, taronges i vermells de la qual s’alimentaven.
A la tribu hi havia els Alfa que eren els guerrers més forts i els Prealfa , els guerrers més joves. Premars, les dones i preals , els nens. Cadascú feia la seva feina per tal que no hi faltes de res i poder viure el millor possible.
Vet aquí que un bon dia, un gran drac de tres caps i vius colors va aterrar malferit a Sant Mateu. Van passar un parell de dies, i el drac cada cop estava més dèbil. Continuava ferit dalt de la muntanya. Els Predracs, que no havien vist mai un drac tan gran i colorit, pujaren encuriosits pels forats del penya-segat fins a Dalt de tot, per tal de veure el drac d’aprop.
Tan impressionats van quedar pels colors del drac i tanta llàstima els hi va fer que van decidir curar-lo fent servir la planta màgica que cultivaven a les coves.
Van fer-li tot tipus de brevatges, , cataplasmes i pomades. El drac es va començar a revifar, i en poc dies s havia recuperat del tot . Però els Predracs es van adonar que havien fet servir totes les plantes màgiques i no quedava ni una fulla.
Que menjarem i com ens curarem quan estiguem malalts? – es preguntaven els Predracs.
Haurem de trobar una llavor i tornar-la a plantar -va dir un d’ells.
De sobte, el drac es posar dempeus i va dir: “M heu ajudat i ara jo us ajudaré”. Va començar a gratar a terra des de Sant Mateu, per poder trobar una llavor i poder fer créixer novament la planta màgica.
Tres dies i tres nits després trobaren una llavor prop del mar, i tots ho celebraren amb gran enrenou. . De sobte , s’adonaren que ja no hi havia penya-segat, ni coves ni res, , només un vessant des de la muntanya i uns turonets fets de terra amuntegada pel drac de tant i tant gratar.
Molts anys després , aquests turonets que el drac va deixar, els van posar nom, com La Cisa, el Turó dels Dos Pins, Turo d’en Pons, Turó d’en Baldiri i d’altres que envolten Premià de Dalt.
El drac de tres caps els hi digué: “No heu de preocupar-vos per les bestioles que sobrevolen aquests turons , jo us protegiré i no haureu de viure mai més sota terra”.
Així va ser, amb un cap vigilant el mar, l’altre al cel i l’altre cap a les terres el Vallès , el drac va protegir la tribu dels Predracs i poc temps després ja cap bestiola s’atreví a acostar-se, ni de lluny, a Sant Mateu.
Els Pedracs van aprendre a viure a les muntanyes, fora de les coves i van aconseguir que la planta màgica tornés a créixer.
Des d’aleshores , el drac i els Predracs viuen a Sant Mateu, però ben poques persones els han vist . Alguns boletaires fins i tot han trobat un parell de flors de la planta màgica a la muntanya, .
Diu la llegenda que cada molt i molt de temps, al voltant del dia de Carnaval el drac i el Predracs baixen de les muntanyes i busquen llavors per celebrar aquell dia que va canviar les seves vides.
Si algun dia teniu la sort de veure el drac de tres caps , tireu-li llavors (llenties, arròs …) i ell us protegirà per sempre més.

Carnaval 2014
Ampa de l’ Escola Marià Manent.

Comments: Desactiva els comentaris

xino xano 2013

Aquí us deixem unes fotos del darrer xino-xano

directorio="articles2013/xinoxano2013"

Comments: Desactiva els comentaris

FESTA DE LA PRIMAVERA 2013

El 8 de Juny vam celebrar la festa de la primavera. Va començar amb molta aigua, però de seguida va sortir el sol i va haver-hi una gran afluència de gent. A l’hora de dinar érem mes de 200 persones amb la paella i els macarrons d’en Marcelo. Per la tarda vam gaudir amb diferents grups de ball de nens de l’escola i amb les exhibicions d’extraescolars de Dinàmic. Per la nit vam servir mes de 400 sopars.
L’ampa us vol agrair a tots els pares l’interès que poseu en aquesta diada que any rere any supera records. Moltes gràcies a tots!!.
També us volem transmetre l’agraïment per part del banc de sang per la quantitat de donacions que s’hi van fer.


directorio="articles2013/festa2013"

Comments: Desactiva els comentaris