BUTLLETÍ 1/2011……………………………………………..[Juny 2011]

ORDINADORS NOUS , PISSARRES DIGITALS, TAULES DE PÍCNIC, JOC DE PATI…..

Com cada any, la direcció del centre sol•licita a l’AMPA un seguit de materials que consideren d’importància per tal de complir el projecte educatiu de la direcció i/o mantenir o millorar les condicions de l’ensenyament o de l’escola.
Aquest any ens han demanat 18 ordinadors ( 1 per aula) per substituir els que es feien servir fins ara que eren força antics, fins i tot alguns no anaven, 2 pissarres digitals per les classes de 3er A i 3er B , 3 taules de pícnic de fusta exterior per poder fer classes fora de les aules a l’estiu, 500€ per dotar la nova biblioteca de llibres nous, 1 joc de pati ( Castell) , 1 joc de pati (tobogans) per infantil.
Com ja us vam informar en d’altres butlletins, La junta de l’AMPA va acordar reservar un percentatge dels ingressos d’aquest any per aquest tipus de materials que beneficien a TOTS els nens i nenes de l’escola i un altre exclusivament per promoure accions , cursos, tallers, materials, descomptes i d’altres en benefici de les famílies sòcies de l’AMPA que ja s’han començat a posar en marxa aquest any i que volem incrementar els propers cursos.
En aquest sentit la quantitat invertida per l’AMPA a l’escola ha estat d’uns 10.000 euros i s’han destinat a la compra de 10 ordinadors, tres taules d’exterior de fusta tractada i de les dues pissarres digitals , amb la seva instal.lació, en entendre que aquests materials son els que tenen una repercussió directa a la qualitat de l’ensenyament dels nostres fills i en considerar la junta de l’ampa que els jocs de pati son , en tot cas i en aquest centre, un element accessori.
Tot i així, l’AMPA va iniciar converses amb l’ajuntament per tal de que aquest es fes càrrec d’una part del cost o de la instal.lació del joc de pati , aprofitant a més, que s’estaven renovant els jocs dels parcs públics i que en tot cas podria aconseguir-se un millor preu. Finalment no ha calgut cap ajuda per part de l’ajuntament ja que l’escola s’ha fet càrrec, amb els seus propis recursos econòmics i una col•laboració d’una entitat bancaria, de l’adquisició del joc que hi ha al bosquet de l’avinguda caritat.
L’escola també ha comprat els altres 8 ordinadors de classe per tal de completar els 10 que ha posat l’AMPA.

MALESTAR ENTRE EL PROFESSORAT .

Com haureu observat a l’exterior del centre aquestes darreres setmanes, per un seguit de pancartes , cartells i alguna altra acció, el col•lectiu de professors protesten contra les retallades que el Departament d’educació està aplicant a l’Escola Pública.
Des de l’AMPA es va enviar una carta oberta a tots el professors de l’escola per tal de oferir-los la possibilitat d’explicar als pares de forma directa i clara , mitjançant la web de l’AMPA i altres Canals de l’associació, el punt de vista del col•lectiu docent sobre les retallades i com afecten a l’ensenyament i a la qualitat del mateix que reben els nostres fills, perquè entenem que els pares han de estar al cas i tenir informació de tots els agents implicats a l’educació.
A la mateixa carta també se’ls hi va oferir la possibilitat d’aprofitar la festa de la primavera per tenir un contacte mes directe i obert amb els pares , inclús d’organitzar a la festa una taula rodona per que els pares coneguessin de primera mà la problemàtica actual als centres públics, des de la perspectiva del professorat i com afectarà als nostres fills.
Degut a la falta de resposta de l’escola, i ja que l’AMPA considera un deure facilitar informació de tot allò que pugui afectar a la formació i educació dels nens hem aprofitat un full explicatiu de una altra escola on es posa de manifest la problemàtica que s’ha creat amb les mesures preses pel Departament d’educació .
També pengem un comunicat de la FaPac on es parla de tots aquests temes i on queda molt clar que amb la desaparició de la sisena hora, els usuaris de l’escola pública al acabar l’educació primaria han perdut l’equivalent a un curs sencer. (Al portal de la FaPac podeu trobar molta informació sobre els problemes que afecten a les escoles i a l’ensenyament en general)

Comunicat als pares d’un altre centre public

Comunicat de la Fapac

En aquest mateix sentit , us hem d’explicar que a principi de curs i arrel de la decisió del professorat de no fer sortides ni colònies, l’AMPA també va oferir la possibilitat de que el col•lectiu de professors de l’escola ho expliquessin als pares a través dels Canals de comunicació dels que disposem per tal de que els pares poguessin comprendre aquesta posició.
En aquest cas , també ens ven trobar amb la mateixa resposta.

L’AMPA PROPOSA A L’ESCOLA SUBVENCIONAR PROJECTES EDUCATIUS O DE REFORÇ D’ASSIGNATURES.

Com ja sabeu aquells que heu vingut a la reunió d’inici de curs de l’AMPA, l’any passat es va treballar per tal de cercar noves fonts de finançament , ja que algunes de les tradicionals aniran desapareixent els propers anys. També es treballa en renovar els conceptes en els quals l’AMPA ha d’invertir o gastar els diners que ingressa per la seva gestió. En aquest sentit , L’AMPA de l’escola intenta defugir aquest dos darrers any en ser, com acostuma a passar en moltes associacions de mares i pares , una entitat passiva que paga part de les despeses del centre, organitza una festa i s’encarrega dels llibres.
Així , com a pares preocupats per l’ensenyament dels nostres fills, volem participar de forma decidida a la millora de l’educació i vam proposat a l’escola , fa uns mesos, destinar una part dels recursos econòmics de l’Associació per tal de subvencionar aquells projectes educatius o de reforç que els professors ens proposin . Per això només era necessari que aquells professors que ho desitgessin , d’acord amb la direcció de l’escola ens fessin arribar una memòria del projecte i el cost estimat, per tal de poder-lo estudiar, veient que a d’altres escoles els professors cercant finançament per tal de tirar endavant projectes de millora educativa , inclús demanen períodes de exempció lectiva per tal de desenvolupar-los.
L’AMPA va fer arribar a la direcció de l’escola, un projecte de la Fundació Vicente Ferrer,com a exemple, que consisteix en que els nens puguin comunicar-se amb les escoles que aquesta Fundació té a la Indià, per diferents mètodes i que els hi permeten reforçar el seu coneixement D’anglès i conèixer com viuen els nens en un país tant diferent al que els nostres nens coneixen.
La memòria d’aquest projecte la podeu veure clicant aquí.
Encara estem esperant una resposta del professorat del centre.

REUNIONS AMB ELS CANDIDATS A L’ALCALDIA.

La Junta de l’AMPA es va reunir ,abans de les eleccions municipals, amb els diferents candidats a l’Alcaldia que així ens ho van demanar ( SI i CIU )
En aquestes reunions, s’ha demanat , regular de forma lògica l’aparcament a l’Avinguda de la Caritat , ara prohibit, durant les hores d’entrada i sortida de l’escola, donada la insuficient capacitat d’aparcament a aquestes hores al voltant de l’escola i la brevetat de les parades que fan la majoria de cotxes i així penetre la parada en una forquilla de temps al voltant de les hores d’entrada i sortida.

FESTA DE LA PRIMAVERA 2011.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació a la festa !!.
Hem consolidat una estructura de festa que , tot i donar molta feina, i que l’any passat teníem alguns dubtes sobre la participació, creiem que val molt la pena i així ens ho feu veure amb la vostra participació que aquest any també ha estat molt bona i ens anima a continuar amb aquesta estructura.
Com ja sabeu , la festa està pensada tant pels nens mes petits com pels mes grans, i els nens son part de la mateixa festa amb les seves actuacions i exhibicions. També busquem que els pares i nens comparteixin espais conjunts com els partits de futbol, bàsquet , màquines de ball, discoteca, etc..
Ens agrada molt que els pares podeu parlar entre vosaltres tranquil•lament mentre els vostres fills son fent activitats i us en podeu despreocupar o fer una mica de sobretaula mentre estan veient al mag…
Aquest any ens han fallat algunes cosetes , es clar, com el Làser de la disco, però l’any que ve la disco serà espectacular, amb més llums encara…
També hem corregit algunes coses, entre d’altres, la oferta de berenars i la logística de cuina a l’hora del sopar ( vam fer prop de 400 sopars ) i hem introduït noves coses com actuacions musicals en directe que creiem que van agradar molt.
Aquest any, gràcies a les delegades de classes, els nens de sisè també ens han fet un ball i els hem pogut acomiadar un vegada més, tots plegats. De cara a l’any que ve ens agradaria que tinguessin una importància mes gran a la festa….. ja pensarem alguna cosa amb els delegats …
També volem que els ex-alumnes tinguin algun tipus de presencia. Aquest any hem tingut un grupet que s’han ocupat de la música i les llums de la disco. Als que aquest any deixeu l’escola ens agradaria veure-us l’any que ve a la festa . Hi sou convidats i si voleu preparar cap cosa, només us teniu que posar en contacte amb l’ampa.
Ens queden algunes samarretes de la festa. Si algú està interessat nomes ha d’escriure un correu a presidencia@ampammanent.com identificant-vos perquè ens podem posar en contacte amb vosaltres . El preu de la samarreta es de 5 €.
L’AMPA considera la festa de la primavera com la festa de l’escola i per tant ens agradaria, que també participessin el mestres de forma mes activa i no limitant la seva presencia a l’apertura de les aules…….Profes, teniu tot un any per pensar-ho.
Be, aquí us deixem algunes fotos de record…


directorio="articles 2011/festa primavera"

QUE HEM FET AQUEST CURS .

A banda de coses que ja heu llegit mes amunt i que no repetirem respecte de l’activitat de l’ampa i de les propostes que l’ampa ha fet al centre, de l’adquisició de materials i altres, l’AMPA ha organitzat diferents tallers per nens i pares ( dansa bollywood, gimnàstica suau, graffitti i art urbà, …..)
També , com no , ha continuat pagant el caga tió, la revista, esmorzars, gestionar el menjador, les extraescolars,etc..
Hem tornat a organitzar la nostra comparsa de carnestoltes, oberta a tothom , pares, nens i mestres.
Hem posat en marxa el carnet de soci de l’AMPA que permetrà identificar a les famílies i l’hem dotat de tot un seguit de descomptes a diferents comerços que podeu consultar al web.
L’AMPA també ha pagat aquest any el curs d’escacs de 4art i 5è

En la preocupació de l’AMPA per intentar rebaixar la pressió econòmica dels pares envers tot el que te a veure amb l’escola ( quota ampa, material escolar, sortides, menjador, etc…), l’AMPA va congelar novament la quota del socis i va dedicar molts esforços per contenir la despesa del pares al menjador ( no es va apujar l’ipc ) vam rebaixar els costos de les activitats extraescolars i crear multitud de tallers pràcticament subvencionats al 100% per l’AMPA amb un cost purament testimonial per part dels socis.
També en L’àmbit de reduir costos pels pares hem tornat a oferir al centre el fet d’estudiar conjuntament les despeses que repercuteixen directament a les famílies ( com les excursions , sortides i colònies ) i la cerca i gestió de proveïdors. Per informacions que tenim d’altres ampa sabem que son millorables. Entenem que els equips directius dels centres prou feina tenen i no son professionals de la negociació amb proveïdors, per això, continuarem oferint al centre la nostre ajuda ja que a la junta si tenim gent que sap perfectament fer aquestes tasques.
Com a exemple , la gestió de l’AMPA ha aconseguit un estalvi d’un 20 % respecte a les ofertes que tenia l’escola pels ordinadors i les pissarres digitals que ha comprat l’AMPA.

DE CARA AL PROPER CURS..
.

Us informem que de cara al proper curs, al desaparèixer la sisena hora, l’horari proposat pel departament d’educació i aprovat pel consell escolar es de 9 a 12:30 h i de 15 a 16:30 h.
Això fa que la franja d’horari del menjador s’incrementi en quant a temps de monitoratge per primaria i per tant el preu del menjador pujarà, tot i que des de l’ampa negociarem amb SANED per contenir-lo al màxim possible.
Tornem a congelar la quota d’ampa a 20 € per família ( no per nen) i , com l’any passat els socis gaudiran de descomptes d’al voltant d’un 20-25 % en activitats extraescolars i d’altres activitats i serveis .
Continuarem amb el servei d’acollida matinal de 8:00 a 9:00 i aquest any, també posem a disposició dels pares un servei d’acollida de tarda de 16:30 h a 17:00 h. Aquest servei està supeditat a que existeixi realment aquesta necessitat per part del pares. Si no hi han prou inscrits, el servei es suspendrà ( la informació es dintre del document d’extraescolars 2011-2012 que podeu trobar al lateral del web, apartat ‘documents’).
En quant a llibres , l’AMPA el present curs va fer un descompte del 12% al preu de venda dels llibres al seus associats. Aquest any, aquest descompte s’incrementarà fins el 15 %.

Per retirar els llibres amb aquest descompte caldrà presentar la butlleta de pagament de la quota del AMPA segellada per CAIXA LAIETANA.
Podeu pagar la quota d’ampa el dies de recollida de llibres, però NOMÉS PER LA TARDA. Us recomanem que ho feu directament a la Caixa Laietana, descarregant-vos el document de l’apartat ‘documents’ del web.
Volem destinar els recursos econòmics de l’AMPA a programes complementaris de formació i reforç tant per nens com per pares i a abaixar en la mesura del possible, als socis de l’AMPA, les activitats extraescolars o altres serveis de l’AMPA, així com a inversions de materials per l’associació.
Volem comptar amb les propostes dels socis al respecte i amb la vostra opinió. Podeu comunicar amb nosaltres a través del correu .
Per un altra banda, l’AMPA continuarà col.laborant amb l’escola amb tots aquells temes que siguin necessaris pel bon funcionament del centre o per millorar-ho i que facilitin la relació i l’enteniment entre el col•lectiu de pares i mestres, tot i que entenem que no es una tasca única de l’AMPA.
De cara al proper curs ens agradaria comptar amb alguns pares o mares nous a la junta. Us hem d’advertir , però , que la junta no es un espai només per opinar sinó per “pencar”. Hi haureu de dedicar una part del vostre temps a organitzar i tirar endavant propostes, ,projectes i millores amb iniciativa pròpia i l’ajuda d’altres companys de junta….. però també hi ha alguna estoneta bona….. Interessats?..Escriviu-nos : presidencia@ampammanent.com

Bones vacances a tothom !!
A mida que anem tancant temes ( menjador, acollida matinal,etc…) anirem publicant al web la informació i els documents d’inscripció. Estigueu atents al web aquest estiu.
LA JUNTA DE L’AMPA

Comments: Desactiva els comentaris

Butlletí 3/2010 ···························································· [ Octubre 2010 ] ·····

 

* NOU BLOG I NOU LOGO :

Benvinguts al nou blog!. Això s’ ens quedava petit, així que ara tenim un servidor propi amb tot integrat  i  tenim una programació a mida del que necessitem. Esperem que aquest canvi faci molt mes àgil la comunicació amb tots vosaltres.  També estrenem un nou logo. Desitgem que us agradi.

 

* LOTERIA DE NADAL :

Ja tenim número….!!! el 34573

Aviat tindrem els talonaris. Aquest any es farà gairebé el doble de loteria que l’any passat, perquè en tenim molta reservada. A més , podreu comprar-la  als membres de la junta  de l’ AMPA   i a diversos establiments del poble que ja anunciarem.

La bruixa ja ha fet l’encanteri i ens ha dit que aquest any té  “encara millors vibracions que l’any passat” ,  així que…..vosaltres mateixos!!!

>veure noticia loteria 2009

 

* BERENAR SOLIDARI PER A LA MARATÓ DE TV3 :

Enguany volem tornar a ser solidaris amb la marató de TV3. Per això tenim previst organitzar un berenar solidari el divendres 17 de desembre. Us donarem més informació quan s’acosti la data.

 

* PROVES D’ AVALUACIÓ  DE SISÈ:

Des de l‘ AMPA volem felicitar als mestres de l’escola i particularment a l’equip directiu pel nivell assolit a la darrera convocatòria de les proves d’avaluació del departament d’educació del mes de Juny.

En aquestes proves l’escola va assolir una mitja de nivell MIG-ALT, com també  l’escola Santa Anna , a la que felicitem des d’aquí.

Pel que fa a les diferents àrees avaluades ( català, castellà, anglès i matemàtiques), cal remarcar que la nostra escola obté un nivell superior a la mitja de l’ESCOLA PRIVADA tant en Matemàtiques com en Català. En aquest darrer cas a més, podem considerar-ho MOLT superior. Pel que fa al castellà, el nivell és similar a la mitja de les escoles CONCERTADES i el nivell d’anglès es situa entre la mitja de les escoles CONCERTADES I PRIVADES.

Tot i aquests bons resultats, l’objectiu de l’escola es treballar totes les àrees per continuar millorant any rere any.

La direcció del centre ha exposat al consell escolar aquestes dades. Si voleu informació complementària podeu consultar als representants dels pares al consell escolar ( Abel Carbonell, Adela Martí, Roser Martínez, Roser Turrau, Nuria Pratdesaba).

Als gràfics de sota veureu la comparativa per matèries entre diferents tipus d’escoles. Crida especialment l’atenció el nivell ALT d’ Anglès a l’escola PRIVADA, que caldria analitzar per quines circumstàncies es produeix.

D’ altra banda, la direcció de l’escola ens ha comunicat que a les proves de cinquè d ‘ octubre de l’any passat , l’ escola Marià Manent va obtenir els millors resultats de tot el Baix Maresme. Felicitats i bona feina !!.

imatgeimatgeimatgeimatge

Font:  Generalitat de Catalunya, Departament d’Educació.

 

* XINO XANO 2010 :

 El darrer 9 d’Octubre vam celebrar el xino-xano amb una molt bona participació, com les darreres convocatòries, tot i no fer massa sol. Aquest any vam trobar més bolets, vam tenir guerra de farina i altres jocs. Us deixem unes fotos de la trobada. Gràcies a tots per venir!!.

directorio="auto"

 

* OBJECTIUS DE L’AMPA PEL CURS 2010-2011.

 L’AMPA de l’Escola Marià Manent som una de les associacions mes importants de Premià de Dalt.

Al voltant d’un 8%  de la població del nostre municipi pertany a l’AMPA.

Durant aquest any volem prendre consciència d’això i que tots els socis ho feu, com a associació privada que som i amb recursos propis que la junta ha de gestionar.

Fins ara, la feina de l’AMPA beneficiava de forma general a tots els nens i pares  de l’escola sigui a través de compres de material, organització de festes, serveis , etc… Això continuarà sent així en part, ja que entenem que com associació que som hem de beneficiar principalment als nostres socis, no a tots els alumnes i pares de l’escola.

Igualment, volem participar amb veu pròpia de tot allò que té a veure amb l’educació i els infants al nostre poble.

 

* MENJADOR :

 Els preus de menjador pel curs 2010-2011 es veuen afectats per les següents variables :

-          Augment de l’IPC ( 1,5% )

-          Adequació del conveni del lleure (3,8%)

-          Augment de l’ IVA  ( 1 punt percentual )

L’ AMPA considera que,   donada la situació actual , no és de rebut una pujada de més del 6% en aquest servei. Per això la comissió de menjador  va estar treballant i negociant amb l’empresa concessionària per tal de que aquests increments no es  traslladessin als pares. 

Així doncs, als preus de menjador d’aquest curs 2010-2011 només s’encareixen per la pujada d’ 1 punt percentual d’ IVA respecte el curs anterior.

A tots aquells nou vinguts a l’escola, us informem que el servei de menjador gestionat per l’ ampa disposa de 5 tipus de menús , per tal que tots el nens i nenes amb intoleràncies  puguin fer ús d’aquest servei:

-          Menú normal (butlletí trimestral)

-          Menú per a celíacs

-          Menú sense ou

-          Menú sense carn de porc

-          Menú sense lactosa

A més, als menús, s’introdueixen alguns aliments ecològics certificats com ara el pollastre i diverses verdures i fruites.

Consulteu aquí el manual d’ús del menjador.

 

* EXTRAESCOLARS :

 Com podeu redordar , el curs passat la comissió d’extraescolars de l’ AMPA us va adreçar un enquesta al pares per tal de millorar l’oferta d’extraescolars.

Es va decidir re agrupar les hores per facilitar la participació dels nens  i es va treballar per tal d’abaixar els preus  i incorporar a la oferta d’extraescolars activitats més innovadores  i  també activitats amb més contingut creatiu i relacional  , tot pensant que aquest tipus d’activitats son molt importants per la formació de la personalitat dels nens ( no tot és estudiar i fer esport..).

Una vegada tancat el termini d’inscripció i fruit de tot això , hem rebut quasi el doble de sol·licituds  i hem pogut obrir el doble d’activitats que l’any passat.

Pel que fa a les activitats de més contingut creatiu, no hi han hagut inscripcions suficients per obrir-les.

Per inscripcions fora de termini a les activitats ja obertes (    Iniciació esportiva, Balls moderns, Anglès recreatiu – 4t, 5è, 6è,-, Anglès recreatiu -1r,2n,3r – , Futbol, Patinatge,  Anglès – cicle infantil- i Danses del món) , consulteu directament a dinàmic.

L’AMPA te un excedent d’alguns Xandalls de talles petites. Hem decidit regalar-los als nens socis de l’AMPA  inscrits a data d’avui a les activitats extraescolars d’ iniciació esportiva i Futbol ja que el número de nens i les talles corresponen als Xandalls que tenim.

El xandall els donaran els monitors d’extraescolars directament als nens i nenes els propers dies.

 

* SORTIDES I COLONIES :

Com ja sabeu, aquest any els mestres no organitzaran sortides ni colònies. L’Ampa ha ofert  als delegats de sisè la seva col·laboració en tot allò que necessitin per tal de que es puguin organitzar unes colònies per als nens que aquest curs deixen el centre, ja que entenem que és una sortida singular i esperada.

Els pares de sisè sembla que tenen el tema força encarrilat, per tant, des de l’AMPA ens en fem ressò i si cap família de sisè no té  coneixement del tema us podeu adreçar al vostre delegat de classe.

 

* SUBVENCIONS :

Com sabeu, l’AMPA demana tota una sèrie de subvencions durant el curs per tal d’abaratir certes activitats o serveis. Darrerament, les institucions que concedeixen aquestes subvencions ( bàsicament el departament d’Educació ) han endurit força les condicions de justificació de les mateixes amb documents, requisits legals , condicions,  inflexibilitat , etc… que fan en alguns casos inviable la seva justificació o que genera uns costos  a  les ampas superiors al import de la mateixa subvenció.

Per altra banda, s’ha endarrerit considerablement el pagament de les subvencions per part de certes institucions .

Fins ara, l’ampa sol·licitava les subvencions i començava a aplicar els descomptes als pares una vegada arribava la bestreta. A partir d’ara, això ja no podrà ser així i  en el cas que se’ns concedeixi la subvenció, els diners s’abonaran a les famílies una vegada les institucions acceptin les justificacions i facin el pagament íntegre de la subvenció.

 

* FI DE CURS 2009-2010: FESTA DE LA PRIMAVERA 2010

Des de l’AMPA us volem agrair a tots el pares, mares i alumnes la vostra participació enguany a la festa de la primavera.  Per a nosaltres és molt important que la feina que fem de forma voluntària es vegi desprès recolzada , com ho va ser durant tot el curs passat , amb una bona participació per part de tothom, mes encara quan s’introdueixen coses noves, que no sabiem quina acollida poden tenir i fins i tot, amb una previsió meteorològica incerta que , finalment , va estar de part de la festa.

Els tallers de matí van tenir una altíssima participació, com sempre, però a l’ haver-hi més varietat i quantitat de tallers, no hi van haver tantes cues!.

Aquest any  us veu quedat a dinar el doble de gent que l’any passat i creiem, pels comentaris que ens heu fet arribar, que va tenir una molt bona relació qualitat/preu.

Tant les activitats esportives com les exhibicions i actuacions varen tenir molt bona afluència de públic i el el partit de pares i fills va superar les nostres previsions! Per això, es van haver d’organitzar diversos partidets. Ho tindrem en compte per l’any vinent!

Al tram d’activitats del vespre ,també ens veu sorprendre, esgotant tots els sopars i amb una participació de més de 300 persones al sopar i a la disco.

De cara a aquest curs , hem de rectificar i millorar alguns aspectes, però  en general estem molt satisfets per la participació i els vostres comentaris.

directorio="articles2010/festa_primavera"

 

* FI DE CURS 2009-2010 : REVISTA, GELAT i S’HA ACABAT 

Com es tradició , cada any l’AMPA va subvencionar l’edició de la revista ‘L’ESPÍGOL BLAU’  i va obsequiar a tots els alumnes amb un gelat el darrer dia de curs durant la jornada de Comiat a l’escola.

Comments: Desactiva els comentaris

Butlletí 2/2010 ···················································································· [ Maig 2010 ] ·····

* FESTA DE LA PRIMAVERA 2010 :

El proper 12 de Juny celebrarem la festa de la primavera.
S’ha modificat la data per tal de apropar-nos mes cap a final de curs i poder incloure el comiat dels nens de sisè dintre de la festa, A més , aprofitem mes hores de sol, perquè tenim moltes coses a fer i per això també s’ha passat a Dissabte.
Tot i que encara hi han coses per tancar i també podria haver-hi alguna modificació, us volem fer cinc cèntims de les activitats previstes pel dia 12 :

L’Escola obrirà les portes a les 10:30 h i els mes matiners esmorzarem xocolata desfeta i coca.
Durant tot el matí , fins les 13.45 h tindrem tallers pels nens de totes les edats com manualitats, tatuatges de Henna, Xapes, fòssils, etc ..
A mes, durant el matí, tindrem activitats esportives a la pista on hi podran participar tots el nens i nenes que vulguin, amb la presencia i dinamització de les diverses entitats esportives del nostre poble que ens han volgut acompanyar.
També comptarem amb diverses actuacions.

A les 14 h, dinar al gimnàs, enguany, preparat per en Josep :

FIDEUÀ, AMANIDA, PA, BEGUDA I GELAT

9 € menú ADULT i 7 € INFANT

Els tiquets es posaran a la venda el dimarts 1 de Juny a La Caixa Laietana ( Riera de Sant Pere) i s’hauran de dur per retirar el dinar. L’últim dia de venda de tiquets serà el 8 de Juny.

Per la tarda, exhibicions d’extraescolars, inflables per als més petits, actuacions diverses i partit de futbol de pares i fills (apunteu-vos el mateix dia al bar). Comiat i lliurament de records als nens de 6è. Sopar a la fresca (hamburgueses o frankfurt). Els tiquets es podran adquirir al bar el mateix dia. Els alumnes de 6è esteu convidats per l’AMPA a sopar.

Tot seguit, discoteca al gimnàs, per a tothom.

En breu anunciarem el programa definitiu.
Esperem que gaudiu de la festa!

*EXTRAESCOLARS 2010-2011

La comissió d’ extraescolars ha estat treballant tot el curs per tal de millorar l’oferta que us presenta l’AMPA cada any. Fa un temps us vam demanar col·laboració omplint un imprès per tal de oferir-vos allò mes adient a les vostres necessitats i a les dels vostres fills.
Desprès d’analitzar totes les propostes i les activitats que us són més interessants per al proper curs, ja us podem avançar el següent:
Cada activitat extraescolar es faran un dia a la setmana i passarà de 2 hores setmanals (2 dies) a 1 hora i mitja (1 dia). El temps efectiu de l’activitat es gairebé el mateix que fins ara (sense comptar el temps de preparació, canviar-se, recollir, etc…), però facilita el desenvolupament i comprensió de l’activitat. Això fa que tant la qualitat com el contingut de l’activitat siguin els mateixos que fins ara, facilitant-vos la conciliació amb altres activitats externes.
La compactació de l’activitat i la reducció del cost per hora d’activitat i nen ens permet oferir-vos unes extraescolars amb un preu al voltant de 25 € /mes.
ELS SOCIS DE L’AMPA GAUDIRAN D’UN DESCOMPTE APROXIMAT DEL 20% SOBRE AQUEST PREU, ÉS A DIR , UN COST D’UNS 20 € MENSUALS.
Aquells que busqueu diversitat, podreu fer 2 activitats extraescolars per una mica més que l’any passat (per una) i, en total seran 3 hores setmanals.

Entre d’altres tindrem: Iniciació esportiva, Anglès, Skaters, Musicals, Tennis, Web a l’escola, patinatge, futbol, bàsquet…
A més obrirem un espai d’activitats “extralaborals” per a pares i mares a partir de les 19 h: Pilates, Gimnàstica moderna, futbol, etc…
Les places seran limitades i no s’obriran activitats amb menys de 10 participants, pel que us preguem que hi estigueu atents a les fulles d’inscripció que us farem arribar els propers dies . Aquest any s’avança l’inscripció per tal que pugueu valorar l’ oferta i organitzar millor els horaris dels vostres fills.
La inscripció s’obre al lliurament del full.

* VENDA DE LLIBRES DEL CURS 2010-2011.

Des de l’escola us han fet arribar la precomanda de llibres pel curs vinent amb els preus aproximats, ja que fins el mes de juliol no es publiquen els preus definitius.
L’AMPA, com cada any, gestiona per a tots els que ho vulguin, la compra de llibres. Per això heu de retornar la fulla que us ha fet arribar el centre, marcant els llibres que necessiteu.
Els dies de venda de llibres seran l’1 i 3 de setembre de 10.30 a 13.30h i de 15.00 a 18.00h

ELS SOCIS DE L’AMPA GAUDIREU D’UN DESCOMPTE DEL 12% SOBRE EL PREU DEL LLIBRES.

* QUOTES DE L’AMPA

Pel curs vinent, com aquests darrers anys, la quota continuarà sent de només 20 €.
Aquesta quota es paga per família, NO PER NEN.
A més, aquest any, podreu fer el pagament directament a l’oficina de Caixa Laietana omplint l’imprès que us facilitarem abans de que acabi el curs.

*AGRAÏMENT:
Gràcies a tothom, en 4 mesos ja tenim mes de 1.000 visites al web i la felicitació d’altres AMPAS.

Comments: Desactiva els comentaris

Butlletí 1/2010 ·················································································· [ Febrer 2010 ] ·····

*DESCOMPTE DEL 50% AL MENJADOR PER FAMILIES NOMBROSES:

L’Ampa de l’escola ha acordat amb SANED ( empresa concessionària del servei de menjador) el descompte d’un 50% al servei de menjador a partir del tercer fill per aquelles famílies , sòcies de l’AMPA amb 3 o mes nens que es quedin a dinar de forma fixa al menjador de l’escola. Aquest descompte s’aplicarà a partir d’aquest mes de Febrer.

*ASSESORS I COL·LABORADORS DE L’AMPA:

L’AMPA ha creat la figura del pare/mare asessor-col.laborador.
Moltes vegades, tant per l’AMPA com per a la pròpia escola es requereix assessorament o col·laboració amb temes de tot tipus per tal de portar a terme millores al centre, contractes, o inversions en equipament de la millor manera possible. Ens agradaria comptar amb el vostre suport per tal de que això fos així.
Tots aquells de vosaltres que podeu oferir algun tipus de suport i disposeu d’una mica de temps podeu escriure a:

info@ampammanent.com

Pot ser que simplement us demanem la vostre opinió sobre un determinat tema o bé us encarreguem una feina concreta o si teniu una empresa, una oferta per fer una determinada tasca a l’escola
Aquesta figura ja està funcionant amb temes com la nova aula de informàtica, assegurances, la descalcificadora del centre….
No us demanem que vingueu a les reunions de la junta ni col·laboreu activament amb l’ampa, només que puguem comptar amb vosaltres amb allò que podeu aportar de la vostra experiència professional per tal de millorar d´una o altre manera les condicions del centre i els reptes i problemes que es plantegen sovint.

*NOVA AULA D’ INFORMATICA:

La nova aula de informàtica ja funciona. Es tracta d’un sistema informàtic on tota l’aula ( 15 puestos informàtics) són controlats per 3 únics ordinadors, sense cap estació intermitja. Aquest tipus de sistemes s’estan utilitzant a països com Estats Units, Canadà, Mèxic, Israel en sectors com l’educació, empreses, biblioteques, administració.

imatge

Tot i que si que hi han escoles que utilitzen sistemes basats en thin clients, no tenim coneixement de cap centre arreu de Espanya que estigui utilitzant un sistema com aquest. Així doncs, aquí som pioners.
Per posar-ho en marxa s´ha comptat amb l’assessorament i col·laboració d’un dels pares del centre ( un assessor/col·laborador de l’AMPA).
Aquesta implementació ha permès reduir un 40% el cost del hardware, un 80% el manteniment, a banda d’un important estalvi energètic i d’una reducció de emissions contaminants de al voltant de 1,5 Tn de CO2 anuals, només a l’aula d’informàtica.
A banda d´ això també s´ha instal·lat un sistema de control d’aula que permetrà al professor projectar la seva pantalla als ordinadors del alumnes, bloquejar-los, ajudar-los remotament, engegar i apagar programes, projectar la pantalla d’un alumne als altres companys o al canó de l’aula, supervisar tots el ordinadors en temps real, etc.. tot això des del ordinador del professor.

* AMPA SOLIDARIA :

Des de l’AMPA us volem agrair la vostre participació en els actes solidaris que hem organitzat. El berenar solidari per la marató de TV3 va recaptar 580 €.
El berenar per Haití va recaptar un total de 614 €. Aquesta quantitat es farà arribar al orfenat de God’s Littlest Angels ( http://glahaiti.org/).A més , el dia 21 de Febrer es va organitzar al recinte de l’Escola Santa Anna una jornada lúdica i una butifarrada per tal de recollir mes fons pels damnificats del terratrèmol de Haití. L’Ampa de nostre centre hi va participa tant en l’organització com en la difusió. Es van recollir mes de 2619,50 €. Si algú no va poder assistir al sorteig de premis, a la web de l’ampa trobareu la llista de números premiats i el premi corresponent.

*RETORN DE SUBVENCIONS DE L’ACOLLIDA MATINAL DEL CURS 2008-2009:

Aquestes subvencions que sol·licita l’AMPA no es van aplicar el curs passat com a descompte als usuaris de l’acollida matinal per algun error,.
Durant al mes de Gener , per iniciativa pròpia, l’AMPA ha fet arribar als pares dels nens acollits a aquest servei el curs passat un paper per tal de poder-los fer un ingrés de la part proporcional de la subvenció que va demanar l’AMPA.

Una vegada tancat el període de retorn d’aquest papers, ja s´ha transferit als pares la subvenció.

*CALENDARI ESCOLAR CURS 2010-2011:

Les novetats del calendari escolar aprovat pel consell escolar de Catalunya en data 21 de Desembre de 2009 pel proper curs son les següents :

- l’avançament d’inici de les classes en una setmana.
- Interrupció d’una setmana al mig del segon trimestre
- supressió de la jornada intensiva al juny a la primària pública.

A l’annexa d’aquest butlletí trobareu dos comunicats : el primer a la comunicació d’aquest calendari per part del departament, el segon, l’opinió a respecte dels sindicats de l’ensenyament.

*PREINSCRIPCIONS I SUPRESSIÓ DE L’AULA DE P3 :

Ja s´ha acabat el plaç per fer les preinscripcions a ‘escola.
El departament d’ensenyament havia comunicat inicialment la supressió d’una aula de P3 del nostre centre ateses les seves previsions. Finalment aquesta aula seria inicialment suprimida de l’Escola Santa Anna amb caràcter rotatiu ( la propera vegada, potser l’any que ve, ens tocaria a nosaltres). La supressió d’una línia implica la disminució de personal al centre, sobrecarregar al professorat restant amb mes tasques, disminuir la oferta en serveis com activitats extraescolars, acollides matinals, menjador, o augmentar-hi els preus , a banda de tenir un curs coix i trencar la dinàmica educativa, de classes i de professorat .

Per fer els càlculs , el departament ha tingut en compte les places de les dues escoles públiques i les de les escoles Betlem, quan ha de garantir el dret a escollir el centre i les places públiques que assegurin la gratuïtat de l’ensenyament ( l’ensenyament infantil a les escoles Betlem es totalment privat).
Des de l’Ampa hi estem totalment en contra de la supressió d’una línia a cap de les escoles del nostre poble: per distancia entre centres, pel trasbals que suposa a les famílies desplaçar els nens, els costos de beques de menjador i transport que paguem entre tots , el previsible creixement poblacional del poble, perquè tenim dret a decidir el centre d’ensenyament que volem, etc..
Segons les nostres informacions, el departament s´ha compromès a deixar dues línies de P3 al Santa Anna sempre que hi hagin com a mínim 80 preinscripcions entre els dos centres. Aquest número de preinscripcions ha estat finalment superat i esperem per tant que el departament compleixi la paraula donada
Tot i que el problema afecta inicialment al Santa Anna, també ens afecta a nosaltres indirectament i l’any que ve, directament. Pensem que no es una qüestió de escola, si no de poble i de serveis.

*CARNAVAL 2010:

Les juntes de l’AMPA de les dues escoles públiques de Premià de Dalt ( Marià Manent i Santa Anna) han participat aquest any de forma conjunta en una comparsa a la rua del carnestoltes.

imatge

Es una experiència nova que no s´ha pogut obrir a tots els socis de AMPA per manca de temps, però si tot va bé , l’any que ve tots i sereu convidats a participar-hi.

*NOTICIES DE L’ACOLLIDA MATINAL CURS 2009-2010 :

L’Ampa ha rebut la confirmació i un bestreta de la subvenció que sol·licita anualment al departament d’educació per cobrir part de la despesa dels pares per aquest servei. Aquest diners seran transferits a l’empresa concessionària (SANED) per aplicar els descomptes corresponents a partir del mes de Març.
A més, fins ara, els infants fixes d’acollida matinal pagaven el mes sencer , independentment dels dies que utilitzessin el servei.

L’AMPA ha acordat amb SANED que a partir d’aquest mes, la facturació d’aquest servei als pares es farà en dos trams : Un per nens que es quedin 3 o menys dies fixes a la setmana i un altre que pels que es quedin 4 o 5 dies setmanals.
Això suposarà a la fi, un estalvi a les famílies que utilitzin de forma fixa aquest servei pocs dies a la setmana.

*RELLEU A TRESORERIA :

Als socis de l’AMPA , us informem que la nova tresorera de l’ AMPA des del dia 18 de gener és l’Eva González Jones, en substitució de l’Angèlica Molina.

*XERRADES INFORMATIVES PER A PARES I MARES :

Des de la Junta de l’AMPA us convidem a participar en les xerrades que ens oferiran diversos professionals qualificats del Centre Psicològic Premià de Dalt sobre temes relacionats amb l’educació i el desenvolupament del nen, les dificultats d’aprenentatge i de conducta, el fracàs escolar, les tècniques d’estudi, la gestió de conflictes…. i d’altres aspectes que us puguin interessar. Us informarem de la data i el contingut per circular i per cartelleria.

** ANNEXES **

imatgeimatge

———–o———–

imatgeimatge

Comments: Desactiva els comentaris