Archive for octubre, 2010

Butlletí 3/2010 ···························································· [ Octubre 2010 ] ·····

 

* NOU BLOG I NOU LOGO :

Benvinguts al nou blog!. Això s’ ens quedava petit, així que ara tenim un servidor propi amb tot integrat  i  tenim una programació a mida del que necessitem. Esperem que aquest canvi faci molt mes àgil la comunicació amb tots vosaltres.  També estrenem un nou logo. Desitgem que us agradi.

 

* LOTERIA DE NADAL :

Ja tenim número….!!! el 34573

Aviat tindrem els talonaris. Aquest any es farà gairebé el doble de loteria que l’any passat, perquè en tenim molta reservada. A més , podreu comprar-la  als membres de la junta  de l’ AMPA   i a diversos establiments del poble que ja anunciarem.

La bruixa ja ha fet l’encanteri i ens ha dit que aquest any té  “encara millors vibracions que l’any passat” ,  així que…..vosaltres mateixos!!!

>veure noticia loteria 2009

 

* BERENAR SOLIDARI PER A LA MARATÓ DE TV3 :

Enguany volem tornar a ser solidaris amb la marató de TV3. Per això tenim previst organitzar un berenar solidari el divendres 17 de desembre. Us donarem més informació quan s’acosti la data.

 

* PROVES D’ AVALUACIÓ  DE SISÈ:

Des de l‘ AMPA volem felicitar als mestres de l’escola i particularment a l’equip directiu pel nivell assolit a la darrera convocatòria de les proves d’avaluació del departament d’educació del mes de Juny.

En aquestes proves l’escola va assolir una mitja de nivell MIG-ALT, com també  l’escola Santa Anna , a la que felicitem des d’aquí.

Pel que fa a les diferents àrees avaluades ( català, castellà, anglès i matemàtiques), cal remarcar que la nostra escola obté un nivell superior a la mitja de l’ESCOLA PRIVADA tant en Matemàtiques com en Català. En aquest darrer cas a més, podem considerar-ho MOLT superior. Pel que fa al castellà, el nivell és similar a la mitja de les escoles CONCERTADES i el nivell d’anglès es situa entre la mitja de les escoles CONCERTADES I PRIVADES.

Tot i aquests bons resultats, l’objectiu de l’escola es treballar totes les àrees per continuar millorant any rere any.

La direcció del centre ha exposat al consell escolar aquestes dades. Si voleu informació complementària podeu consultar als representants dels pares al consell escolar ( Abel Carbonell, Adela Martí, Roser Martínez, Roser Turrau, Nuria Pratdesaba).

Als gràfics de sota veureu la comparativa per matèries entre diferents tipus d’escoles. Crida especialment l’atenció el nivell ALT d’ Anglès a l’escola PRIVADA, que caldria analitzar per quines circumstàncies es produeix.

D’ altra banda, la direcció de l’escola ens ha comunicat que a les proves de cinquè d ‘ octubre de l’any passat , l’ escola Marià Manent va obtenir els millors resultats de tot el Baix Maresme. Felicitats i bona feina !!.

imatgeimatgeimatgeimatge

Font:  Generalitat de Catalunya, Departament d’Educació.

 

* XINO XANO 2010 :

 El darrer 9 d’Octubre vam celebrar el xino-xano amb una molt bona participació, com les darreres convocatòries, tot i no fer massa sol. Aquest any vam trobar més bolets, vam tenir guerra de farina i altres jocs. Us deixem unes fotos de la trobada. Gràcies a tots per venir!!.

directorio="auto"

 

* OBJECTIUS DE L’AMPA PEL CURS 2010-2011.

 L’AMPA de l’Escola Marià Manent som una de les associacions mes importants de Premià de Dalt.

Al voltant d’un 8%  de la població del nostre municipi pertany a l’AMPA.

Durant aquest any volem prendre consciència d’això i que tots els socis ho feu, com a associació privada que som i amb recursos propis que la junta ha de gestionar.

Fins ara, la feina de l’AMPA beneficiava de forma general a tots els nens i pares  de l’escola sigui a través de compres de material, organització de festes, serveis , etc… Això continuarà sent així en part, ja que entenem que com associació que som hem de beneficiar principalment als nostres socis, no a tots els alumnes i pares de l’escola.

Igualment, volem participar amb veu pròpia de tot allò que té a veure amb l’educació i els infants al nostre poble.

 

* MENJADOR :

 Els preus de menjador pel curs 2010-2011 es veuen afectats per les següents variables :

-          Augment de l’IPC ( 1,5% )

-          Adequació del conveni del lleure (3,8%)

-          Augment de l’ IVA  ( 1 punt percentual )

L’ AMPA considera que,   donada la situació actual , no és de rebut una pujada de més del 6% en aquest servei. Per això la comissió de menjador  va estar treballant i negociant amb l’empresa concessionària per tal de que aquests increments no es  traslladessin als pares. 

Així doncs, als preus de menjador d’aquest curs 2010-2011 només s’encareixen per la pujada d’ 1 punt percentual d’ IVA respecte el curs anterior.

A tots aquells nou vinguts a l’escola, us informem que el servei de menjador gestionat per l’ ampa disposa de 5 tipus de menús , per tal que tots el nens i nenes amb intoleràncies  puguin fer ús d’aquest servei:

-          Menú normal (butlletí trimestral)

-          Menú per a celíacs

-          Menú sense ou

-          Menú sense carn de porc

-          Menú sense lactosa

A més, als menús, s’introdueixen alguns aliments ecològics certificats com ara el pollastre i diverses verdures i fruites.

Consulteu aquí el manual d’ús del menjador.

 

* EXTRAESCOLARS :

 Com podeu redordar , el curs passat la comissió d’extraescolars de l’ AMPA us va adreçar un enquesta al pares per tal de millorar l’oferta d’extraescolars.

Es va decidir re agrupar les hores per facilitar la participació dels nens  i es va treballar per tal d’abaixar els preus  i incorporar a la oferta d’extraescolars activitats més innovadores  i  també activitats amb més contingut creatiu i relacional  , tot pensant que aquest tipus d’activitats son molt importants per la formació de la personalitat dels nens ( no tot és estudiar i fer esport..).

Una vegada tancat el termini d’inscripció i fruit de tot això , hem rebut quasi el doble de sol·licituds  i hem pogut obrir el doble d’activitats que l’any passat.

Pel que fa a les activitats de més contingut creatiu, no hi han hagut inscripcions suficients per obrir-les.

Per inscripcions fora de termini a les activitats ja obertes (    Iniciació esportiva, Balls moderns, Anglès recreatiu – 4t, 5è, 6è,-, Anglès recreatiu -1r,2n,3r – , Futbol, Patinatge,  Anglès – cicle infantil- i Danses del món) , consulteu directament a dinàmic.

L’AMPA te un excedent d’alguns Xandalls de talles petites. Hem decidit regalar-los als nens socis de l’AMPA  inscrits a data d’avui a les activitats extraescolars d’ iniciació esportiva i Futbol ja que el número de nens i les talles corresponen als Xandalls que tenim.

El xandall els donaran els monitors d’extraescolars directament als nens i nenes els propers dies.

 

* SORTIDES I COLONIES :

Com ja sabeu, aquest any els mestres no organitzaran sortides ni colònies. L’Ampa ha ofert  als delegats de sisè la seva col·laboració en tot allò que necessitin per tal de que es puguin organitzar unes colònies per als nens que aquest curs deixen el centre, ja que entenem que és una sortida singular i esperada.

Els pares de sisè sembla que tenen el tema força encarrilat, per tant, des de l’AMPA ens en fem ressò i si cap família de sisè no té  coneixement del tema us podeu adreçar al vostre delegat de classe.

 

* SUBVENCIONS :

Com sabeu, l’AMPA demana tota una sèrie de subvencions durant el curs per tal d’abaratir certes activitats o serveis. Darrerament, les institucions que concedeixen aquestes subvencions ( bàsicament el departament d’Educació ) han endurit força les condicions de justificació de les mateixes amb documents, requisits legals , condicions,  inflexibilitat , etc… que fan en alguns casos inviable la seva justificació o que genera uns costos  a  les ampas superiors al import de la mateixa subvenció.

Per altra banda, s’ha endarrerit considerablement el pagament de les subvencions per part de certes institucions .

Fins ara, l’ampa sol·licitava les subvencions i començava a aplicar els descomptes als pares una vegada arribava la bestreta. A partir d’ara, això ja no podrà ser així i  en el cas que se’ns concedeixi la subvenció, els diners s’abonaran a les famílies una vegada les institucions acceptin les justificacions i facin el pagament íntegre de la subvenció.

 

* FI DE CURS 2009-2010: FESTA DE LA PRIMAVERA 2010

Des de l’AMPA us volem agrair a tots el pares, mares i alumnes la vostra participació enguany a la festa de la primavera.  Per a nosaltres és molt important que la feina que fem de forma voluntària es vegi desprès recolzada , com ho va ser durant tot el curs passat , amb una bona participació per part de tothom, mes encara quan s’introdueixen coses noves, que no sabiem quina acollida poden tenir i fins i tot, amb una previsió meteorològica incerta que , finalment , va estar de part de la festa.

Els tallers de matí van tenir una altíssima participació, com sempre, però a l’ haver-hi més varietat i quantitat de tallers, no hi van haver tantes cues!.

Aquest any  us veu quedat a dinar el doble de gent que l’any passat i creiem, pels comentaris que ens heu fet arribar, que va tenir una molt bona relació qualitat/preu.

Tant les activitats esportives com les exhibicions i actuacions varen tenir molt bona afluència de públic i el el partit de pares i fills va superar les nostres previsions! Per això, es van haver d’organitzar diversos partidets. Ho tindrem en compte per l’any vinent!

Al tram d’activitats del vespre ,també ens veu sorprendre, esgotant tots els sopars i amb una participació de més de 300 persones al sopar i a la disco.

De cara a aquest curs , hem de rectificar i millorar alguns aspectes, però  en general estem molt satisfets per la participació i els vostres comentaris.

directorio="articles2010/festa_primavera"

 

* FI DE CURS 2009-2010 : REVISTA, GELAT i S’HA ACABAT 

Com es tradició , cada any l’AMPA va subvencionar l’edició de la revista ‘L’ESPÍGOL BLAU’  i va obsequiar a tots els alumnes amb un gelat el darrer dia de curs durant la jornada de Comiat a l’escola.

xino-xano 2010

imatge