Archive for juny 22nd, 2011

BUTLLETÍ 1/2011……………………………………………..[Juny 2011]

ORDINADORS NOUS , PISSARRES DIGITALS, TAULES DE PÍCNIC, JOC DE PATI…..

Com cada any, la direcció del centre sol•licita a l’AMPA un seguit de materials que consideren d’importància per tal de complir el projecte educatiu de la direcció i/o mantenir o millorar les condicions de l’ensenyament o de l’escola.
Aquest any ens han demanat 18 ordinadors ( 1 per aula) per substituir els que es feien servir fins ara que eren força antics, fins i tot alguns no anaven, 2 pissarres digitals per les classes de 3er A i 3er B , 3 taules de pícnic de fusta exterior per poder fer classes fora de les aules a l’estiu, 500€ per dotar la nova biblioteca de llibres nous, 1 joc de pati ( Castell) , 1 joc de pati (tobogans) per infantil.
Com ja us vam informar en d’altres butlletins, La junta de l’AMPA va acordar reservar un percentatge dels ingressos d’aquest any per aquest tipus de materials que beneficien a TOTS els nens i nenes de l’escola i un altre exclusivament per promoure accions , cursos, tallers, materials, descomptes i d’altres en benefici de les famílies sòcies de l’AMPA que ja s’han començat a posar en marxa aquest any i que volem incrementar els propers cursos.
En aquest sentit la quantitat invertida per l’AMPA a l’escola ha estat d’uns 10.000 euros i s’han destinat a la compra de 10 ordinadors, tres taules d’exterior de fusta tractada i de les dues pissarres digitals , amb la seva instal.lació, en entendre que aquests materials son els que tenen una repercussió directa a la qualitat de l’ensenyament dels nostres fills i en considerar la junta de l’ampa que els jocs de pati son , en tot cas i en aquest centre, un element accessori.
Tot i així, l’AMPA va iniciar converses amb l’ajuntament per tal de que aquest es fes càrrec d’una part del cost o de la instal.lació del joc de pati , aprofitant a més, que s’estaven renovant els jocs dels parcs públics i que en tot cas podria aconseguir-se un millor preu. Finalment no ha calgut cap ajuda per part de l’ajuntament ja que l’escola s’ha fet càrrec, amb els seus propis recursos econòmics i una col•laboració d’una entitat bancaria, de l’adquisició del joc que hi ha al bosquet de l’avinguda caritat.
L’escola també ha comprat els altres 8 ordinadors de classe per tal de completar els 10 que ha posat l’AMPA.

MALESTAR ENTRE EL PROFESSORAT .

Com haureu observat a l’exterior del centre aquestes darreres setmanes, per un seguit de pancartes , cartells i alguna altra acció, el col•lectiu de professors protesten contra les retallades que el Departament d’educació està aplicant a l’Escola Pública.
Des de l’AMPA es va enviar una carta oberta a tots el professors de l’escola per tal de oferir-los la possibilitat d’explicar als pares de forma directa i clara , mitjançant la web de l’AMPA i altres Canals de l’associació, el punt de vista del col•lectiu docent sobre les retallades i com afecten a l’ensenyament i a la qualitat del mateix que reben els nostres fills, perquè entenem que els pares han de estar al cas i tenir informació de tots els agents implicats a l’educació.
A la mateixa carta també se’ls hi va oferir la possibilitat d’aprofitar la festa de la primavera per tenir un contacte mes directe i obert amb els pares , inclús d’organitzar a la festa una taula rodona per que els pares coneguessin de primera mà la problemàtica actual als centres públics, des de la perspectiva del professorat i com afectarà als nostres fills.
Degut a la falta de resposta de l’escola, i ja que l’AMPA considera un deure facilitar informació de tot allò que pugui afectar a la formació i educació dels nens hem aprofitat un full explicatiu de una altra escola on es posa de manifest la problemàtica que s’ha creat amb les mesures preses pel Departament d’educació .
També pengem un comunicat de la FaPac on es parla de tots aquests temes i on queda molt clar que amb la desaparició de la sisena hora, els usuaris de l’escola pública al acabar l’educació primaria han perdut l’equivalent a un curs sencer. (Al portal de la FaPac podeu trobar molta informació sobre els problemes que afecten a les escoles i a l’ensenyament en general)

Comunicat als pares d’un altre centre public

Comunicat de la Fapac

En aquest mateix sentit , us hem d’explicar que a principi de curs i arrel de la decisió del professorat de no fer sortides ni colònies, l’AMPA també va oferir la possibilitat de que el col•lectiu de professors de l’escola ho expliquessin als pares a través dels Canals de comunicació dels que disposem per tal de que els pares poguessin comprendre aquesta posició.
En aquest cas , també ens ven trobar amb la mateixa resposta.

L’AMPA PROPOSA A L’ESCOLA SUBVENCIONAR PROJECTES EDUCATIUS O DE REFORÇ D’ASSIGNATURES.

Com ja sabeu aquells que heu vingut a la reunió d’inici de curs de l’AMPA, l’any passat es va treballar per tal de cercar noves fonts de finançament , ja que algunes de les tradicionals aniran desapareixent els propers anys. També es treballa en renovar els conceptes en els quals l’AMPA ha d’invertir o gastar els diners que ingressa per la seva gestió. En aquest sentit , L’AMPA de l’escola intenta defugir aquest dos darrers any en ser, com acostuma a passar en moltes associacions de mares i pares , una entitat passiva que paga part de les despeses del centre, organitza una festa i s’encarrega dels llibres.
Així , com a pares preocupats per l’ensenyament dels nostres fills, volem participar de forma decidida a la millora de l’educació i vam proposat a l’escola , fa uns mesos, destinar una part dels recursos econòmics de l’Associació per tal de subvencionar aquells projectes educatius o de reforç que els professors ens proposin . Per això només era necessari que aquells professors que ho desitgessin , d’acord amb la direcció de l’escola ens fessin arribar una memòria del projecte i el cost estimat, per tal de poder-lo estudiar, veient que a d’altres escoles els professors cercant finançament per tal de tirar endavant projectes de millora educativa , inclús demanen períodes de exempció lectiva per tal de desenvolupar-los.
L’AMPA va fer arribar a la direcció de l’escola, un projecte de la Fundació Vicente Ferrer,com a exemple, que consisteix en que els nens puguin comunicar-se amb les escoles que aquesta Fundació té a la Indià, per diferents mètodes i que els hi permeten reforçar el seu coneixement D’anglès i conèixer com viuen els nens en un país tant diferent al que els nostres nens coneixen.
La memòria d’aquest projecte la podeu veure clicant aquí.
Encara estem esperant una resposta del professorat del centre.

REUNIONS AMB ELS CANDIDATS A L’ALCALDIA.

La Junta de l’AMPA es va reunir ,abans de les eleccions municipals, amb els diferents candidats a l’Alcaldia que així ens ho van demanar ( SI i CIU )
En aquestes reunions, s’ha demanat , regular de forma lògica l’aparcament a l’Avinguda de la Caritat , ara prohibit, durant les hores d’entrada i sortida de l’escola, donada la insuficient capacitat d’aparcament a aquestes hores al voltant de l’escola i la brevetat de les parades que fan la majoria de cotxes i així penetre la parada en una forquilla de temps al voltant de les hores d’entrada i sortida.

FESTA DE LA PRIMAVERA 2011.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació a la festa !!.
Hem consolidat una estructura de festa que , tot i donar molta feina, i que l’any passat teníem alguns dubtes sobre la participació, creiem que val molt la pena i així ens ho feu veure amb la vostra participació que aquest any també ha estat molt bona i ens anima a continuar amb aquesta estructura.
Com ja sabeu , la festa està pensada tant pels nens mes petits com pels mes grans, i els nens son part de la mateixa festa amb les seves actuacions i exhibicions. També busquem que els pares i nens comparteixin espais conjunts com els partits de futbol, bàsquet , màquines de ball, discoteca, etc..
Ens agrada molt que els pares podeu parlar entre vosaltres tranquil•lament mentre els vostres fills son fent activitats i us en podeu despreocupar o fer una mica de sobretaula mentre estan veient al mag…
Aquest any ens han fallat algunes cosetes , es clar, com el Làser de la disco, però l’any que ve la disco serà espectacular, amb més llums encara…
També hem corregit algunes coses, entre d’altres, la oferta de berenars i la logística de cuina a l’hora del sopar ( vam fer prop de 400 sopars ) i hem introduït noves coses com actuacions musicals en directe que creiem que van agradar molt.
Aquest any, gràcies a les delegades de classes, els nens de sisè també ens han fet un ball i els hem pogut acomiadar un vegada més, tots plegats. De cara a l’any que ve ens agradaria que tinguessin una importància mes gran a la festa….. ja pensarem alguna cosa amb els delegats …
També volem que els ex-alumnes tinguin algun tipus de presencia. Aquest any hem tingut un grupet que s’han ocupat de la música i les llums de la disco. Als que aquest any deixeu l’escola ens agradaria veure-us l’any que ve a la festa . Hi sou convidats i si voleu preparar cap cosa, només us teniu que posar en contacte amb l’ampa.
Ens queden algunes samarretes de la festa. Si algú està interessat nomes ha d’escriure un correu a presidencia@ampammanent.com identificant-vos perquè ens podem posar en contacte amb vosaltres . El preu de la samarreta es de 5 €.
L’AMPA considera la festa de la primavera com la festa de l’escola i per tant ens agradaria, que també participessin el mestres de forma mes activa i no limitant la seva presencia a l’apertura de les aules…….Profes, teniu tot un any per pensar-ho.
Be, aquí us deixem algunes fotos de record…


directorio="articles 2011/festa primavera"

QUE HEM FET AQUEST CURS .

A banda de coses que ja heu llegit mes amunt i que no repetirem respecte de l’activitat de l’ampa i de les propostes que l’ampa ha fet al centre, de l’adquisició de materials i altres, l’AMPA ha organitzat diferents tallers per nens i pares ( dansa bollywood, gimnàstica suau, graffitti i art urbà, …..)
També , com no , ha continuat pagant el caga tió, la revista, esmorzars, gestionar el menjador, les extraescolars,etc..
Hem tornat a organitzar la nostra comparsa de carnestoltes, oberta a tothom , pares, nens i mestres.
Hem posat en marxa el carnet de soci de l’AMPA que permetrà identificar a les famílies i l’hem dotat de tot un seguit de descomptes a diferents comerços que podeu consultar al web.
L’AMPA també ha pagat aquest any el curs d’escacs de 4art i 5è

En la preocupació de l’AMPA per intentar rebaixar la pressió econòmica dels pares envers tot el que te a veure amb l’escola ( quota ampa, material escolar, sortides, menjador, etc…), l’AMPA va congelar novament la quota del socis i va dedicar molts esforços per contenir la despesa del pares al menjador ( no es va apujar l’ipc ) vam rebaixar els costos de les activitats extraescolars i crear multitud de tallers pràcticament subvencionats al 100% per l’AMPA amb un cost purament testimonial per part dels socis.
També en L’àmbit de reduir costos pels pares hem tornat a oferir al centre el fet d’estudiar conjuntament les despeses que repercuteixen directament a les famílies ( com les excursions , sortides i colònies ) i la cerca i gestió de proveïdors. Per informacions que tenim d’altres ampa sabem que son millorables. Entenem que els equips directius dels centres prou feina tenen i no son professionals de la negociació amb proveïdors, per això, continuarem oferint al centre la nostre ajuda ja que a la junta si tenim gent que sap perfectament fer aquestes tasques.
Com a exemple , la gestió de l’AMPA ha aconseguit un estalvi d’un 20 % respecte a les ofertes que tenia l’escola pels ordinadors i les pissarres digitals que ha comprat l’AMPA.

DE CARA AL PROPER CURS..
.

Us informem que de cara al proper curs, al desaparèixer la sisena hora, l’horari proposat pel departament d’educació i aprovat pel consell escolar es de 9 a 12:30 h i de 15 a 16:30 h.
Això fa que la franja d’horari del menjador s’incrementi en quant a temps de monitoratge per primaria i per tant el preu del menjador pujarà, tot i que des de l’ampa negociarem amb SANED per contenir-lo al màxim possible.
Tornem a congelar la quota d’ampa a 20 € per família ( no per nen) i , com l’any passat els socis gaudiran de descomptes d’al voltant d’un 20-25 % en activitats extraescolars i d’altres activitats i serveis .
Continuarem amb el servei d’acollida matinal de 8:00 a 9:00 i aquest any, també posem a disposició dels pares un servei d’acollida de tarda de 16:30 h a 17:00 h. Aquest servei està supeditat a que existeixi realment aquesta necessitat per part del pares. Si no hi han prou inscrits, el servei es suspendrà ( la informació es dintre del document d’extraescolars 2011-2012 que podeu trobar al lateral del web, apartat ‘documents’).
En quant a llibres , l’AMPA el present curs va fer un descompte del 12% al preu de venda dels llibres al seus associats. Aquest any, aquest descompte s’incrementarà fins el 15 %.

Per retirar els llibres amb aquest descompte caldrà presentar la butlleta de pagament de la quota del AMPA segellada per CAIXA LAIETANA.
Podeu pagar la quota d’ampa el dies de recollida de llibres, però NOMÉS PER LA TARDA. Us recomanem que ho feu directament a la Caixa Laietana, descarregant-vos el document de l’apartat ‘documents’ del web.
Volem destinar els recursos econòmics de l’AMPA a programes complementaris de formació i reforç tant per nens com per pares i a abaixar en la mesura del possible, als socis de l’AMPA, les activitats extraescolars o altres serveis de l’AMPA, així com a inversions de materials per l’associació.
Volem comptar amb les propostes dels socis al respecte i amb la vostra opinió. Podeu comunicar amb nosaltres a través del correu .
Per un altra banda, l’AMPA continuarà col.laborant amb l’escola amb tots aquells temes que siguin necessaris pel bon funcionament del centre o per millorar-ho i que facilitin la relació i l’enteniment entre el col•lectiu de pares i mestres, tot i que entenem que no es una tasca única de l’AMPA.
De cara al proper curs ens agradaria comptar amb alguns pares o mares nous a la junta. Us hem d’advertir , però , que la junta no es un espai només per opinar sinó per “pencar”. Hi haureu de dedicar una part del vostre temps a organitzar i tirar endavant propostes, ,projectes i millores amb iniciativa pròpia i l’ajuda d’altres companys de junta….. però també hi ha alguna estoneta bona….. Interessats?..Escriviu-nos : presidencia@ampammanent.com

Bones vacances a tothom !!
A mida que anem tancant temes ( menjador, acollida matinal,etc…) anirem publicant al web la informació i els documents d’inscripció. Estigueu atents al web aquest estiu.
LA JUNTA DE L’AMPA